برسی تخصصی لومیا 920-گلاکسی اس 3-آیفون 5
 
آشنا345
بروزترین وبلاگ فناوری
یک شنبه 26 شهريور 1391برچسب:, :: 15:49 ::  نويسنده : ارسلان

 با معرفی لومیا 920 و آیفون 5، دو ضلع دیگر مثلث رقابت دنیای سخت‌افزار و نرم‌افزار کامل شد. در هر ضلع این مثلث ابرقدرت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار خود نمایی می‌کنند. اندروید و شریک لایقش سامسونگ، مایکروسافت و همکار محبوبش نوکیا و در نهایت ضلع سومی به‌نام اپل که یک‌تنه باید در برابر این بزرگان ایستادگی کند. شاید اپل بعد از معرفی آیفون و iOS و کسب موفقیت‌های بی‌شمار، انتظار این‌چنین نبرد نزدیکی را نمی‌کشید. چه‌کسی باور داشت که سامسونگ و اندروید بتوانند فقط در سه ماه نزدیک به 20 میلیون از یک مدل گوشی را در جهان به‌فروش برسانند؟ آیا دست‌کشیدن نوکیا از سیمبینی که میلیاردها دلار برای توسعه آن هزینه کرده بود و شراکت با مایکروسافتی که هنرمندی بی‌رقیب در سیستم عامل رایانه‌های شخصی به‌شمار می‌رفت در باور کسی می‌گنجید؟ به همه این اوصاف سرعت رشد رقبای اپل بسیار بیشتر از آن چیزی بود که اپل تصور می‌کرد و همین تصورات به پاشنه آشیل این شرکت مبدل گردید.

با این‌که در به‌جا گذاشتن رکورد خیره‌کننده فروش از جانب آیفون 5 ذره‌ای تردید ندارم اما از آن اشتیاق کشنده در چشمان دوست‌داران این شرکت نیز خبرهای خوشی به‌گوش نمی‌رسد. گذشتن از عادت‌ها برای کاربران عادی کار آسانی نیست. اپل با آن‌ غوغای تکنولوژی در سال 2007 در سال‌های اول فقط قسمتی از بازار نوکیا را تصاحب کرد و به‌مرور قدرت بلامنازع فروش جهانی گردید، هر چند که به‌خاطر انقلابی بودن محصولاتش و شناسایی درست سلیقه بازار سرعت خیره‌کننده‌ای در این تصاحب جوانمردانه داشت.

steve-jobs-holding-iphone

اما امروز خبری از انقلاب توسط هیچ یک از اضلاع قدرت نیست. مبارزه به معنای واقعی تن‌به‌تن و شانه به‌شانه صورت می‌گیرد و در این مبارزه شانه‌به‌شانه منصرف کردن تعداد زیادی از کاربران معمولی امری تقریبا محال است. اپل نیز با علم به این مهم همچنان آرام در حرکت است و چون به‌خوبی از نیاز بازار و نوع نگاه مردم اطلاع دارد ( اپل استاد تبلیغات و بازاریابی است) برای ساخت آیفون 5، خود را آنچنان به آب و آتش نزده است. از طرف دیگر نوکیا هر آنچه در آستین داشت رو کرد تا لااقل بتواند مشتریان سابق خود، تعدادی از دل زدگان انحصار طلبی اپل و کاربران ناراضی اندروید را به‌سمت خود بکشاند. با همه این اوصاف، احتمال آنکه خلاقیت‌های ارزشمند نوکیا و قدرت سخت‌افزاری برتر سامسونگ بتواند قسمت اعظمی از بازار اپل را به‌زودی از چنگ آن خارج کند تقریبا محال به‌نظر می‌رسد. اگر اپل به رویه خود به‌خصوص در بخش نرم‌افزار بدین شکل ادامه دهد، به تدریج و نه به‌سرعت بازار بزرگ خود را که در کمترین زمان ممکن دست‌وپا کرده است، از دست رفته می‌بیند.

همانند اندروید گوگل، iOS اپل نیز از قدرت سخت افزاری موجود عقب مانده است. به‌راستی اندروید و iOS نتوانسته‌اند همگام با پیشرفت سخت‌افزار که شرکت‌هایی نظیر TI، کوالکام و سامسونگ طلایه دار آن هستند به جلو حرکت کنند و روز به‌روز بر عقب‌ماندگی آن‌ها افزوده شده است. گذشت، زمانی که سیستم عامل اپل را در هماهنگی مطلق با سخت‌افزار این شرکت بدانیم و این موضوع در کنفرانس معرفی آیفون 5 بیش از هر نکته دیگر مشهود بود. دستان اپل آنقدر در نرم‌افزار خالی بود که مجبور شد مدام به نازکی و سبکی و طراحی گوشی خود اشاره کند. حتی بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری صورت گرفته در iOS 6 نیز برای کابران ویندوز و اندروید آشنای دیرینه بود.

بعد از این مقدمه طولانی تلاش می‌کنیم به مقایسه تک به‌تک ویژگی‌های مهم سخت‌‌افزاری سه‌پرچمدار با سه هویت متفاوت بپردازیم.

  • گلکسی S3 به نمایندگی از اندروید ( البته چیزی از ارزش‌های One X کم نمی‌شود ولی به هرحال عامل میزان فروش در انتخاب پرچمدار بسیار تعیین کننده است)
  • تازه وارد لومیا 920 به‌نمایندگی از ویندوز فون
  • آیفون 5 به‌نمایندگی از اپل و iOS

بسیار مهم است که در نظر داشته باشید، تا کنون لومیا 920 و آیفون 5 به بازار عرضه نشده و اطلاعات ما تنها به‌مواردی که شرکت‌های سازنده منتشر کرده‌اند محدود می‌شود. بنابراین این مقایسه عملا یک مقایسه روی کاغذ است و ممکن است نتیجه‌گیری حاصله در تضاد با زمان عرضه آن‌ها باشد. بی‌شک زومیت با ورود این گوشی‌ها به بازار با یک مقایسه تخصصی، برنده نهایی را از دیدگاه خودش اعلام خواهد نمود. در هر بخش از مقایسه نظر نویسنده نسبت به برنده آن بخش درج گردیده تا نتیجه نهایی و برنده نهایی به انتخاب خود کاربران صورت گیرد. برای شروع، جدول زیر می‌تواند در کمترین زمان ممکن اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد.

IPHONE 5 GALAXY S III LUMIA 920  
123.8 x 58.6 x 7.6 mm 136.6 x 70.6 x 8.6 mm 130.3 x 70.8 x 10.7 mm ابعاد
112 g 133 g 185 g وزن
LED-backlit IPS TFT, capacitive touchscreen, 16M colors Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors IPS TFT capacitive touchscreen, 16M colors نوع نمایشگر
640 x 1136 pixels, 4.0 inches (~326 ppi pixel density)     720 x 1280 pixels, 4.8 inches (~306 ppi pixel density) 768 x 1280 pixels, 4.5 inches (~332 ppi pixel density) رزولوشن و اندازه نمایشگر
16/32/64 GB storage 16/32/64 GB storage 32 GB storage حافظه داخلی
1 GB RAM 1 GB RAM 1 GB RAM حافظه رم
8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash 8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash 8 MP, 3264 x 2448 pixels-autofocus, dual-LED flash دوربین عکاسی
1080p@30fps 1080p@30fps 1080p@30fps قابلیت فیلمبرداری
Apple A6 Exynos 4412 Quad Qualcomm MSM8960 Snapdragon چیپ
دو برابر سریع‌تر از نسل قبل Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9   Dual-core 1.5 GHz Krait CPU
  Mali-400MP Adreno 225 GPU
احتمالا خیر بله بله NFC
مکالمه شبکه3G هشت ساعت، اینترنت3G هشت ساعت، اینترنتWiFi مدت ۱۰ ساعت، پخش ویدیو ۱۰ ساعت، پخش موسیقی ۴۰ ساعت و در حالت استندبای ۲۲۵ ساعت. Li-Ion 2100 mAh Li-Ion 2000 mAh باتری

طراحی و ساخت

اپل در طراحی آیفون 5 از تمامی توان مهندسی خود بهره برده است. بدنه‌ای از جنس شیشه و آلومینیوم که حس داشتن یک جواهر درخشان را به کاربر خود القا می‌کند. استفاده از آلومینیوم در پشت آیفون 5 تا حدی از لوکس بودن آن کاسته است ولی در عوض مقاومت آن را در برابر ضربه به پشت افزایش داده است.

iPhone 5

اگر پیش از این با لومیا ۹۰۰ کار کرده باشید می‌دانید که جنس بدنه ۹۲۰ نیز باید همانند نسخه قبلی از پلی‌کربنات باشد. بدنه این تلفن براق، مستحکم و زیبا است و در رنگ‌های متفاوت زرد، قرمز، سفید، مشکی و خاکستری ارایه می‌شود. لبه‌های گوشی گرد و زیبا است و حقیقتا فصلی نو در طراحی به‌شمار می‌رود که می‌تواند سال‌ها نوکیا را در اوج طراحی نگاه دارد. با همه این‌ها، جنس بدنه ممکن است حالت پلاستیکی بودن را برای کاربر تداعی کند و نشانی از لوکس بودن در آن دیده نشود. ضخامت 10.7 میلی متری و وزن 185 گرمی از نکات منفی در طراحی این گوشی به‌شمار می‌رود. نوکیا هنوز در کاهش ضخامت و وزن لومیا با مشکلات تکنیکی دست و پنجه نرم می‌کند. وزن لومیا 920 نزدیک به پنج گرم از گوشی عظیم الجثه نوت 2 نیز بیشتر است و در این زمینه جای هیچ دفاعی باقی نمی‌گذارد. حتی One X که از بدنه با کیفیتی همانند لومیا بهره می‌برد از آن بسیار سبک‌تر و نازک‌تر است.

lumia920-c.jpg

طراحی S3 جذاب و دلنشین است. به خوبی در دست جای می‌گیرد و حس خوبی به کاربرش منتقل می‌کند.در واقع علی‌رغم سایز بزرگ نمایشگر، طراحی خیره‌کننده و خاص سامسونگ برای این سوپر اندرویدی تحسین‌برانگیز است. اما به نظر می‌رسد با وجود طراحی زیبا، کیفیت ساخت گوشی فدای وزن سبک آن گردیده است. با آنکه این گوشی از نظر سایز، ضخامت و حتی وزن نزدیک به رقیب مطرح خود، One X قرار دارد ولی از نظر جنس بدنه به مراتب از سطح کیفی پایین‌تری برخوردار است. قاب پشت گوشی از جنس پلاستیک براق ومستعد خط و خش برداشتن است. همه این موارد بدان معنا نیست که مقاومت این گوشی از دیگر رقبایش کمتر باشد. بلکه جنس پلاستیکی بدنه آن مانع از خرد شدن محصول در پی افتادن آن می‌شود ولی بیشتر از دیگر محصولات خط و خش برمی‌دارد.

Galaxy S III

برنده این قسمت در نهایت: طراحی زیبا، استفاده از مواد با کیفیت، وزن پایین و ضخامت کم، انتخاب آیفون 5را به عنوان برنده اجتناب ناپذیر می‌کند. لومیا 920 و سامسونگ هر کدام به دلیل ایراد بزرگ وارده ( لومیا با وزن و ضخامت زیاد و گلکسی با جنس تمام پلاستیکی بدنه) هر دو مشترکا در پشت آیفون می‌ایستند.

سایز و کیفیت نمایشگر

آیفون 5 به نمایشگر چهار اینچی با رزولوشن تصویری 1136x640 پیکسل و چگالی پیکسلی 326 پیکسل در اینچ مجهز شده است. نسبت تصویر برای اولین بار در آیفون به‌صورت 16:9 دیده‌ می‌شود. اپل در مراسم معرفی، نمایشگر آیفون 5 را 44 درصد در نمایش و اشباع رنگ‌ها با تکنولوژی SRGB بهتر از 4S دانسته است.

iPhone 5 Display

گلکسی S3 با نمایشگر 4.8 اینچی HD Super AMOLED بزرگ‌ترین نمایشگر را نسبت به دو گوشی دیگر دارد. رزولوشن 1,280x720 پیکسلی این گوشی، چگالی پیکسلی 306 پیکسل بر اینچ را موجب شده است. سایز بزرگ نمایشگر این گوشی به‌همراه کنتراست بی‌نهایت لحظات خاطره‌انگیزی را برای کاربران در هنگام تماشای ویدیو، عکس و وب‌گردی برجای می‌گذارد. با وجود مزایای ذکر شده، نمایشگر این گوشی از نظر چگالی پیکسل نمایشگر، میزان روشنایی تصویر و انعکاس نور در رتبه پایین‌تر نسبت به دو گوشی دیگر و حتی نسبت به رقیب اندرویدی مطرحش، One X قرار می‌گیرد.

Galaxy S III

نمایشگر ۴.۵ اینچی IPS LCD لومیا ۹۲۰ دارای رزولوشن ۱۲۸۰ در ۷۶۸ پیکسل و تراکم پیکسل 332ppi است. چگالی پیکسلی این نمایشگر از دو گوشی دیگر مورد مقایسه بیشتر است. یکی از ویژگی‌های بسیار متفاوت Lumia 920، صفحه نمایش 4.5 اینچی HD با شیشه خمیده است که از سیستم Nokia PureMotion HD+ استفاده می‌نماید. این سیستم بهبود یافته سیستم ClearBlack نوکیا است که با استفاده از پولاریزه کننده‌های هوشمند نور، باعث بهبود عملکرد صفحه نمایش در پخش رنگ سیاه و همچنین میزان روشنایی در زیر نور آفتاب می‌شود. در این سیستم جدید با افزایش میزان سرعت رفرش شدن تصویر، حرکتی روان و بی‌نظیر به کاربر ارایه می‌شود.

برنده این قسمت در نهایت: با اینکه GS3 صاحب بزرگ‌ترین نمایشگر گروه با کنتراست بی‌نهایت است ولی لومیا 920 با تراکم پیکسلی بالاتر و استفاده از فناوری‌های نوین کم هزینه برنده بی‌چون و چرای این بخش می‌باشد. GS3 به دلیل استفاده از چیدمان نامتعارف Pentile مقامی بهتر از سوم را در این بخش کسب نمی‌کند و بدین ترتیب آیفون 5 در این قسمت به رتبه دوم بسنده می‌کند.

قابلیت‌های دوربین

دوربین هر سه گوشی بر روی کاغذ از قدرت نسبتا مشابهی برخوردارند. آیفون 5 با بهینه‌سازی ‌‌هایی در زمینه عکاسی در نور کم و افزودن امکاناتی مانند عکاسی پانوراما که البته در اندروید موجود است با دستی پر به صحنه آمده است.

اما گوشی‌های اندرویدی در این زمینه ماه‌‌ها جلوتر از آیفون در حرکت بوده‌اند. کهکشانی نسل سوم با دارا بودن سنسوری تقریبا مشابه با آیفون، از حالات متفاوت عکاسی، عکاسی پانوراما و عکاسی پی در پی با سرعتی خیره‌کننده و انتخاب هوشمند بهترین عکس از بین چندین عکس، عالی عمل کرده است.

 

  •  

تکنولوژی استفاده شده در دوربین 8.7 مگاپیکسلی لومیا 920 ، PureView است. سیستم ضد لرزش بسیار پیشرفته در این تکنولوژی باعث می‌شود که شما بتوانید شاتر را برای زمان بیشتری باز نگه دارید و تصاویر شفاف‌تر در فضای داخلی خانه و یا محیط‌های تاریک ضبط کنید. دوربین لومیا ۹۲۰ بین ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از دوربین تلفن‌های هوشمند دیگر، نور جذب می‌کند. همچنین سیستم ضد لرزش تجربه فیلمبرداری با تلفن را بسیار بهبود می‌بخشد. مشخصه مهم دیگر این دوربین این است که بدون نیاز به تغییر در تنظیمات دوربین، خود سیستم بهترین حالت تنظیمات عکس برداری را انتخاب می‌نماید و بهترین عکس را بسته به شرایط ذخیره می‌کند. همچنین این دوربین فریم‌های متعددی را از یک سوژه یا صحنه ذخیره می‌کند و شما می‌توانید بهترین را از میان آنها انتخاب کنید. یکی دیگر از امکانات بسیار جذاب نرم‌افزاری لومیا ۹۲۰ حذف اشیاء و موارد متحرک از عکس است این قابلیت مثلا برای زمانی که قصد دارید از دوست خود در یک گالری شلوغ عکس بگیرید، بسیار کارآمد است. هنوز کیفیت عکس‌برداری دوربین لومیا ۹۲۰ در شرایط مختلف مخصوصا در نور روز مشخص نیست اما بعید می‌دانیم از دو رقیب دیگر خوب ضعیف‌تر عمل کند.

Lumia 920 Pureview

برنده این بخش در نهایت: با توجه به این‌که لومیا 920 و آیفون 5 عرضه نشده‌اند و کیفیت تکنولوژی‌های مورد ادعای نوکیا و اپل در دوربین این گوشی‌ها مورد ارزیابی قرار نگرفته‌ است، نمی‌توانیم قضاوت درستی در این زمینه داشته باشیم. با این حال GS3 از دوربین فوق‌العاده با کیفیت و با ویژگی‌های نرم‌افزاری بسیار خوبی برخوردار است. همچنین به‌نظر می‌رسد که کیفیت امکانات ادعایی نوکیا در زمینه دوربین لومیا 920 به واقعیت نزدیک باشد. با توجه به نکات بالا GS3 و لومیا 920 درکنار هم حائز رتبه اول می‌شوند. در آینده و با مشخص شدن بهتر کیفیت عکس‌های لومیا شاید شاهد پیروزی لومیا در بخش دوربین بر دیگر رقبایش باشیم.

پشتیبانی از استاندارد مخابراتی LTE

آیفون به تازگی و با معرفی نسل ششم خود به جمع گوشی‌های نسل چهارم LTE پیوسته است. لومیا 920 نیز قرار است از این استاندارد پشتیبانی کند. سامسونگ نیز خیلی پیش‌تر از دیگر رقبا به این تکنولوژی بله گفته است.

برنده نهایی در این قسمت: هر سه پرچمدار ما در این بخش شانس اول شدن را دارند ولی با توجه به معرفی زود‌تر گلکسی S3 و بهره‌گیری از این تکنولوژی زودتر از رقبای خود، رتبه اول شایسته این هوشمند اندرویدی خواهد بود. آیفون و لومیا نیز مشترکا دوم می‌شوند.

باتری

نوکیا تصمیم دارد لومیا 920 را با یک باتری 2,000mAh به میدان بفرستند. با عنایت به استفاده بهینه ویندوز از باتری، لومیا 920 در این زمینه با مشکل روبرو نخواهد بود و به‌نظر می‌رسد با یکی از بهترین‌های گوشی‌ها از این حیث روبه‌رو باشیم.

S3 به باتری کمی بزرگتر یعنی 2,100mAh مجهز شده که قادر به پخش مداوم 9 ساعته ویدیو می‌باشد. گنجایش باتری آیفون 5 هنوز اعلام نشده ولی اپل قول داده است تا این باتری برای پخش 10 ساعت ویدیو و 8 ساعت استفاده از اینترنت LTE مشکلی نداشته باشد.

gs3 battery cover zoomit

برنده نهایی در نهایت: احتمالا با من هم عقیده خواهید بود که این انتخاب به‌دلیل عرضه نشدن لومیا 920 و آیفون 5 کار سختی‌است ولی گلکسی S3 به دلیل استفاده از باتری 2,100mAh و بهبود اساسی آن نسبت به نسل پیشین و قابلیت تعویض باتری، برنده این قسمت خواهد بود. توجه داشته باشید که این گوشی در تست‌های متفاوت علی‌رغم استفاده از نمایشگر بزرگ‌ و پردازنده چهارهسته‌ای بسیار عالی عمل کرده است. در این بخش خبری از رتبه‌های دوم و سوم نخواهد بود.

NFC

S Beamاپل در آیفون 5 به بسیاری از نیازهای مشتریانش از جمله نمایشگر بزرگ‌تر، LTE و ضخامت و وزن سبک‌تر توجه داشته ولی انگار هنوز آنچنان به NFC اعتقادی ندارد. اپل در کنفرانس معرفی حرفی از NFC نزد و به احتمال قریب به یقین در آیفون 5، NFC حضور نخواهد داشت. 

برنده این قسمت در نهایت: Galaxy S III با به کاربردن تکنولوژی انتقال اطلاعات به کمک NFC و تکنولوژی اختصاصی S Beam اولین شرکت پیشرو در این زمینه بوده است و به همین دلیل برنده این بخش خواهد بود. لومیا 920 به‌خاطر استفاده از NFC در جایگاه بعد از S3 می‌ایستد.

دستیار صوتی

Siri اپل در آیفون 4S و Google's Voice Actions گوگل تقریبا در یک‌رده هستند. S Voice در برابر این دو تکنولوژی آنچنان قدرتمند نشان نداده است. ولی با این حال تکنولوژی گوگل به‌زودی در آپدیت آبنبات پاستیلی S3 ارایه خواهد شد و از این حیث تفاوتی چندانی میان S3 و آیفون نخواهد بود.

نوکیا و ویندوز هنوز نتوانسته‌اند رقیب قدرتمندی را برای گوگل و اپل معرفی کنند.خوشبختانه مایکروسافت در ویندوزفون 8 به توسعه دهندگان نرم‌افزاری اجازه می‌دهد تا در این زمینه برنامه‌هایی مبتنی بر دستورات صوتی داشته باشند.

برنده این بخش در نهایت: S3 هنوز به آبنبات پاستیلی آپدیت نشده و لومیا 920 نیز فاقد یک دستیار صوتی قدرتمند است. آیفون ۵ اپل در این بخش موفق به کسب مقام نخست می‌شود. رتبه دوم نیز از آن گلکسی خواهد بود.

قدرت پردازش

پردازنده ۲ هسته‌ای لومیا 920، کوالکام Snapdragon S4 است که به گفته نوکیا 30 درصد بهینه تر از موارد مشابه 4 هسته‌ای انرژی مصرف می‌کند و در کنار باتری 2000 میلی آمپرساعتی این موبایل به راحتی کل روز برای شما کار می‌کند.

سامسونگ در گوشی هوشمند خود چیپ Exynos با پردازنده ARM Cortex A9 و فرکانس 1.4 گیگا هرتزی استفاده کرده است. این تراشه در زمان ارایه یکی از قوی‌ترین‌های بازار به‌شمار می‌رفت.

اپل در دل آیفون 5 تراشه A6 را جا کرده که مشخصات دقیق آن هنوز فاش نشده است. احتمال اینکه از پردازنده دو هستهای Krait در این SoC استفاده شده باشد، وجود دارد، چرا که  Krait حدود ۲ برابر سریعتر از پردازنده ۲ هسته ای Cortex-A9 عمل می‌کند.

البته احتمال می‌رود که اپل از ساختار جدید Cortex-A15 استفاده کرده باشد. با این CPU، آیفون 5 صاحب یکی از قوی‌ترین، بهینه‌ترین و جدید‌ترین پردازنده‌های بازار می‌شود.

iPhone 5

برنده این بخش در نهایت: چیپ‌ست استفاده شده در Galaxy S III سامسونگ نسبت به رقبای خود قدیمی‌تر شده است. SoCهای مجهز به پروسسور Krait در بسیاری از بنچمارک‌ها حتی در موارد دو هسته‌ای از Exynos 4412 بهتر عمل کرده‌‌اند. اگر در آیفون از Cortex-A15 استفاده شده باشد، قدیمی شدن پردازنده چهار هسته‌‌ای سامسونگ بیش از پیش خودنمایی می‌کند. به‌هر حال تا زمان اعلام نتایج بنچمارک‌ها نمی‌توان تصمیم‌گیری صحیحی از برنده این بخش داشت. در کل به‌نظر می‌رسد در بخش پردازشی تفاوت فاحشی میان سه پرچمدار ما وجود نداشته باشد، اما در نهایت اگر بخواهیم براساس شواهد تصمیم بگیریم برنده میدان احتمالا iPhone 5 خواهد بود.

رابط کاربری و سیستم عامل

iphone inآیفون 5 همراه با سیستم عامل iOS 6 که به گفته اپل سیستم عاملی است که به‌صورت اختصاصی برای آن تعریف شده است رونمایی شد. iOS 6 با 200 بهبود از جمله مسیربابی قدم به‌قدم اپل با ویژگی‌هایی نظیر جستجو در میان ۱۰۰ میلیون آیتم موجود در پایگاه‌داده، تغییرات مناسب در سیستم نوتیفیکیشن‌ و به‌اشتراک گذاری عکس قدرتمند تر از گذشته شده است. iOS از نظر نرمی در انتقال بین صفحه‌ها، اجرای سریع نرم‌افزارها، پایداری و تعداد نرم‌افزار در فروشگاه از رقبای دیگر خود بهتر عمل کرده است. کارکردن با iOS از اندروید ساده‌تر است و همچنین در آن خبری از دست‌کاری‌های ناشیانه‌ای که در اندروید توسط بعضی شرکت‌ها انجام می‌پذیرد، نیست. iOS در استفاده بهتر و بهینه‌تر از سخت افزار از اندروید جلوتر است که البته می‌تواند ناشی از انحصار اپل بر سخت‌افزار و نرم‌افزار باشد. علی‌رغم این مزیات، سیستم عامل بسته و عدم امکانات و پارامترهای کافی برای شخصی‌سازی محیط آن برای بسیاری از کاربران غیر قابل تحمل است. اپل همچنان به شکل ظاهری سیستم عامل، آیکن‌ها، نمای جدولی و عدم امکان استفاده از ویجت، از ابتدا تا کنون پایبند بوده و این امر تا حدی موجب خستگی و دل‌زدگی تعدادی از مشتاقان این سیستم عامل گردیده است.

گلکسی S3 از اندروید 4 به همراه رابط کاربری نسبتا موفق TouchWiz سود می‌برد. اندروید 4 و در کل سیستم عامل اندروید به دلیل متن باز بودنشان آزادی بی حد و حصری به کاربرانشان می‌بخشند. در عوض کارکردن با اندروید و عادت به ویژگی‌های آن برای یک کاربر معمولی پیچیده‌تر از iOS می‌باشد. اندروید به دلیل نبود کنترل مناسب بر سخت‌افزار دچار از هم گسیختگی فراوانی در میان محصولات شده است و حتی این از هم گسیختگی مشکلات بسیاری را برای برنامه نویسان این سیستم عامل در پی داشته است. با اینکه چند هفته از معرفی آخرین نسخه اندروید، آبنبات پاستیلی گذشته است، هنوز محصولات اندرویدی زیادی به نسخه پیشین یعنی ساندویچ بستنی هجرت نکرده‌اند.

سامسونگ در TochWiz گلکسی S3 اشتباهات کمتری را نسبت به نسخه‌های پیشین مرتکب شده است به شکلی که کندی و لگ قابل ملاحظه‌‌ای در آن دیده نمی‌شود. سرعت حرکت صفحات و روانی کار با سیستم عامل در این گوشی فوق‌العاده است و امکانات بی‌نظیری از جانب سامسونگ به اندروید 4 و این گوشی اضافه شده است. با این وجود به‌دلیل سنگین بودن رابط کاربری سامسونگ، نسخه‌های بین‌الملل این گوشی با کمبود حافظه رم روبه‌رو شده‌اند و مشکلات زیادی در خارج شدن اجباری از بازی یا مرورگر را با این گوشی قدرتمند تجربه کرده‌اند. با نصب اندروید خالص اینچنین مشکلاتی دیده نمی‌شود و باز هم دست‌کاری شرکت سازنده در اندروید منجر به بروز این‌چنین مشکلاتی شده است. مشخص است که سامسونگ به این قضیه واقف شده و به‌همین دلیل S3 را در نسخه‌های LTE و همچنین برای بعضی از کشورها با رم 2 گیگابایت عرضه کرده است و حتی در گوشی جدید خود، نوت 2 نیز برای مواجهه نشدن با این مشکل برای تمام نسخه‌ها از رم 2 استفاده کرده است.

ویندوز فون 8 نسبت به نسل قبل خود، ویندوز فون 7 با تغییرات عمده‌ای روبرو شده است. شاید بیشترین تغییرات و بهینه‌سازی‌ها در میان سیستم‌عامل‌های این سه‌پرچمدار در ویندوز فون رخ داده است. ویندوز فون 7 و علی الخصوص نسخه 7.5 با رابط کاربری خلاقانه مبتنی بر کاشی‌های زنده، استفاده بهینه از باتری، روانی و نرمی در اجرا حتی با سخت‌افزار نسبتا پایین، چراغ امید ما را نسبت به آینده ویندوز فون روشن نگاه داشته‌اند. ویندوز فون 8 با بهره‌گیری از هسته ویندوز 8 و امکان تغییردر سایز کاشی‌ها و... بسیار فراتر از گذشته ویندوز فون گشته است. قضاوت در مورد این سیستم عامل و رابط کاربری آن در لومیا 920 حقیقتا زود است و با تغییرات زیاد صورت گرفته نمی‌توان قضاوت درستی در این زمینه داشت. با این‌حال آنچه که مشخص است فروشگاه نرم‌افزاری این سیستم عامل نسبت به رقبا فقیر تر جلوه می‌کند.

برنده این بخش در نهایت:

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب